Ariel – Israelista suomeksi

Israelin politiikka, puolustus ja yhteiskunta – faktoja, taustoja ja analyyseja suomeksi. ISSN 2342-8449

David’s Sling valmis

Israelin puolustusministeriö ja Pentagonin ohjusvirasto päättivät ennen joulua viimeisen vaiheen uuden David’s Sling ilmapuolustusjärjestelmän viisivuotista testiohjelmaa. Israelin ilmavoimat ottaa järjestelmän käyttöönsä vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä. Viimeiset testit tehtiin eteläisessä Israelissa Rafael Advanced Defense Systems’n toimesta joka kehitti järjestelmän yhdessä yhdysvaltalaisen Raytheonin kanssa.

 David’s Sling on tarkoitettu torjumaan lyhyen ja keskipitkän matkan raketteja ja ballistisia ohjuksia kuin myös risteilyohjuksia, lentokoneita ja drooneja. Kantomatka [yli 200 km] mahdollistaa torjunnat jo vihollisen ilmatilassa. Testissä monitoimitutkat havaitsivat kohteet välittäen niistä tiedot tulenohjauskeskukseen joka puolestaan laski torjuntasuunnitelmat. David’s Sling torjuntaohjukset suoriutuivat kaikista laukaisu- ja lentovaiheistaan ja tuhosivat kohteet suunnitellusti.

Rafael’n edustajan mukaan tämänkaltaista teknologiaa käytettiin nyt ensimmäistä kertaa. David’s Sling on yhtiön mukaan uusi ja vallankumouksellinen torjuntaohjus ja se niveltyy saumattomasti Israelin monikerroksiseen ohjuspuolustukseen joka käsittää Iron Dome, Arrow 2 ja Arrow 3 järjestelmät.

ISRDEF

Yair Ramati, Israelin ohjuspuolusohjelman johtaja, totesi harjoituksissa ammutun useita kohtrita vastaan; hän kuvasi testiä menestykseksi ja asejärjestelmän nyt olevan valmis. David’s Sling järjestelmä sijoitetaan kahdelle alueelle ja laukaisualustat ovat myös liikuteltavia.   David’s Slingin monipuolinen tutkajärjestelmä on ELTAn kehittämä, laukaisuohjausjärjestelmä – Golden Almond – tulee Elisralta joka on osa Elbit Systems -yhtiötä. Järjestelmä on nyt siirtynyt tuotantovaiheeseen.

Uusinkin ohjuskoe on merkittävä teknologinen kehitysaskel Israelin ohjuspuolustuksessa. Vähemmälle huomiolle on jäänyt ohjuspuolustuksen taloudelliset haasteet. Yksi Iron Dome ohjus maksaa noin 70 000 USD ja yksi David’s Sling jopa miljoona USD. Hezbollahilla puolestaan arvioidaan olevan noin 100 000 rakettia/ohjusta ja näistä muutama tuhatta ohjusta on keskimatkoille eli David’s Slingin toiminta-alueelle. Nämä ohjukset ulottuvat jopa Dimonaan [Israelin ydinreaktoreiden sijaintipaikka] asti muodostaen vakavan uhan jonka torjuminen on myös hyvin kallista. David’s Slingin kalleus johtaa vaikeisiin valintatilanteisiin milloin käyttää järjestelmää ja milloin ei.  Lähteet: JPost ja JPost

Ohjuskokeiden jälkeen puolustusministeriö ilmoitti yllättäen erottaneensa Yair Ramatin, Israelin ohjuspuolustusohjelman [Homa] johtajan, välittömästi tehtävistään vakavan turvallisuusrikkomuksen takia. Ramatin henkilökohtaiselta salaamattomalta läppäriltä ja ilmeisesti myös hänen älypuhelimestaan löytyi huippuluokiteltuja salaisia aineistoja. Ramatilla oli avainrooli Israelin monikerroksisessa ohjuspuolustuksen eli Iron Dom, David’s Sling, Arrow-2 ja Arrow-3 kehittämisessä. Tapaus ei sinänsä ole poikkeuksellinen sillä hiljattain kenraali [IDF Chief of Staff Lt. Gen.] Gadi Eizenkot erotti pohjoisen tykistökomentaja eversti Ilan Levin tämän jätettyä turvaluokitrltuja asiakirjoja sittemmin varastettuun autoonsa; marraskuussa everstiluutnantti Elad Marom erotettiin laivastosta hänen vuodettuaan luottamuksellisia tietoja ulkopuolisille. Lähde: Israel Hayom

Aiemmin aiheesta:

Arrow 3 ohjus testattu

Israelille uusi meripuolustusohjus

Drone Guard

Will Iron Dome balance the Hamas Terror?


Turvallisuuteen liittyvä eroaminen tapahtui jouluaattona siviilipuolellakin kun Israelin sisäministeri ja varapääministeri Silvan Shalom jätti tehtävänsä seksuaalista häirintää koskevien syytösten takia. Hänen vastuullaan olivat myös keskustelut Palestiinalaishallinnon kanssa. Kun 11 naista oli esitellyt perustellut syytöksensä jo pari vuosikymmentä lukuisissa merkittävissä poliittisissa tehtävissä toiminutta Shalomia vastaan hän erosi myös Knessetistä. Knessetin jäseneksi puolestaan nousi Likudin ensimmäinen avoimesti homoseksuaali Amir Ohana. Lähde: The Times of Israel

[Kirjoitus julkaistu alunperin Ariel –sivustolla]

8 comments on “David’s Sling valmis

 1. Ari Rusila
  29/12/2015

  Reblogged this on Ari Rusilan Konfliktit.

  Tykkää

 2. Päivitysilmoitus: MMM Israel 2015 | Ariel

 3. Päivitysilmoitus: Israelin aseteollisuus kehityksen kärjessä | Ariel

 4. Päivitysilmoitus: Israelissa nyt maailman kehittynein ohjuspuolustus | Ariel

 5. Päivitysilmoitus: Iron Domen meriversio valmis | Ariel

 6. Päivitysilmoitus: David Sling Puolaan | Ariel - Israelista suomeksi

 7. Päivitysilmoitus: Israelin turvallisuus levottomassa Lähi-idässä [Op-Ed] | Ariel - Israelista suomeksi

 8. Päivitysilmoitus: Uusi uhka idästä | Ariel - Israelista suomeksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 29/12/2015 by in Puolustus and tagged .

Follow me on Twitter

Kirjoita sähköpostiosoitteesi seurataksesi tätä sivustoa ja saadaksesi sähköposti-ilmoituksen sen tapahtumista.

Liity 386 muun seuraajan joukkoon

SEO-Tools von Seitwert | Analyse- & Monitoring Tool

Arkisto

About Author

OmakuvaidfroundAriel Rusila is a blogger and former development project management expert from Finland with a special interest in the Balkan region. His other interests include geopolitics, conflicts and The Great Middle East.

Ariel webpage [ ISSN 2342-8449 ] gives in Finnish language background information about Israeli politics, defence and society excluding religious themes.

Author's main blog is Conflicts By Ari Rusila [aka ex-BalkanBlog] - ISSN 2342-6675 - covers issues of conflicts and regionally the Balkans (esp. Serbia), the Black Sea region and MENA (the greater Middle East and North Africa and esp. Israel) regions as well EurAsia.

Member of

* Anna Lindh Foundation NW
* G.N.S. Press Association & European News Agency
* International Press Card
* EzineArticles Expert Author
* Authors.com
* Peace & Collaborative Development NW
* Take-A-Pen
* Suomi-Israel ry/Jyväskylä
International Solidarity Work (member of board)
* Left Alliance/FIN
* European Left/Agriculture WG

ISSN 2342-8449 / © / CC

Donations via PayPal

Flag Counter

%d bloggaajaa tykkää tästä: