Ariel – Israelista suomeksi

Israelin politiikka, puolustus ja yhteiskunta – faktoja, taustoja ja analyyseja suomeksi. ISSN 2342-8449

Palestiinalaishallinnon oppikirjat EU:n tarkasteluun

European Coalition for Israel (ECI) – kristillisiä organisaatioita, kirkkoja ja ruohonjuuritason aktiiveja mobilisoiva Brysselissä päämajaansa pitävä vaikutusorganisaatio – julkaisi 15. elokuuta 2018 tiedotteen koskien Palestiinalaishallinnon jopa vihakoulutusta sisältävää opetussuunnitelmaa ja oppikirjoja. Seuraavassa tiivistetysti vapaasti suomeksi käännettynä ko tiedotteen pääkohtia:

Euroopan komission johdolla toimiva kansainvälinen yhteisö on parhaillaan aloittamassa palestiinalaisten oppikirjojen tarkastelua sen jälkeen, kun oli ilmennyt, että viime syksynä käyttöön otettu uusi opetussuunnitelma ei valmista palestiinalaisia ​​opiskelijoita rauhaan ja rinnakkaiseloon israelilaisten kanssa, vaan pikemminkin herättää vihaa ja radikalisoitumista.

Konkreettisia esimerkkejä vihaan yllyttämästä palestiinalaisissa oppikirjoissa esitettiin useille kansallisille hallituksille aiemmin tänä vuonna, myös Lontoossa, Brysselissä ja Helsingissä, ja ne ovat myös kiinnittäneet huomiota kansainvälisissä tiedotusvälineissä. Monien vuosien hiljaisuuden ja kieltämisen jälkeen monet lahjoittajien hallitukset ovat nyt alkaneet reagoida.

Virallisessa vastauksessaan Suomen ECI edustajien kysymykseen hallitus vastasi kesäkuun puolivälissä sanomalla, että ”Suomen hallitus ei hyväksy vihapuhetta ja pitää tärkeänä asian selvittämistä ulkopuolisten asiantuntijoiden toimesta. Suomen hallitus, joka johtaa tällä hetkellä EU: n palestiinalaishallinnon rahoituksesta ja valvonnasta koulutukseen liittyvissä asioissa vastaavaa koordinointiryhmää, ilmoitti, että Euroopan komission kanssa on parhaillaan suunniteltavana tarkistusprosessi aiheesta.

Tämä vahvistettiin Lontoossa viime viikolla, kun ECI-johtaja Tomas Sandell tapasi Lähi-idän asioista vastaavan ministeri Alistair Burtin, joka  Palestiinan oppikirjojen vihaan yllyttämisestä heinäkuussa pidetyssä parlamentin alahuoneessa käydyssä keskustelussa totesi tarvittavan PA:n oppikirjojen tarkastelua yhdessä muiden avunantajamaiden kanssa. Katsaus olisi saatettava päätökseen syyskuuhun 2019 mennessä.

Palestiinalaisten yllyttäminen vihaan ja marttyyrien perheiden taloudellinen tuki on jo johtanut Palestiinalaishallinnon tuen syvään leikkaukseen Yhdysvalloista ja viime kuussa Australian ulkoministeri Julia Bishop ilmoitti Australian hallituksen lopettavan PA: n rahoituksen kokonaisuudessaan niin kauan kuin Israelin vankiloissa tuomituille terroristeille maksettava tuki jatkuu.

Vaikka Yhdysvaltojen ja Australian hallitukset ovat leikanneet rahoitusta Palestiinalaishallinnolle merkittävästi, Euroopan hallitukset ovat olleet haluttomia tekemään niin. EU: n virkamiehet ovat aikaisemmissa keskusteluissa Brysselissä kieltäytyneet täysin mainitsemasta palestiinalaisten oppikirjojen vihapuhetta ja jopa ehdottaneet, että Israelin oppikirjat eivät eroa niistä.

Tilanne muuttunee nyt ja Sandell ilmaisi tyytyväisyytensä riippumattomaan arvioon, joka – vaikka se on jo myöhässä – on ratkaisevan tärkeä rauhanprosessille. ”Jotta rauhalle annettaisiin mahdollisuus, meidän on valmisteltava seuraavan sukupolven rinnakkaiseloa, ei sotaa ja konflikteja. Israelin ja palestiinalaisten välinen päättäväinen ja kattava rauhansopimus riippuu ensisijaisesti siitä, ovatko osapuolet valmiita elämään rinnakkain rauhassa ja rinnakkaiselossa. Tämä ei voi tapahtua niin kauan kuin voimme sallia palestiinalaisten vihan ja väkivallan kukoistaa heidän koulujensa oppikirjoissa ”, Sandell totesi.

Lähde: ECI: Donor countries initiate review process of Palestinian textbooks after wide-spread criticism of incitement to hatred and radicalization in new school curriculum

 

Op-Ed kommentti:

Prosessi etenee mutta puolueeton tarkastelu valmistunee vasta syyskuussa 2019. Entäpä sitten? Veikkaisin selvityksen perusteella keskusteluja käytävän PA:n kanssa joka auliisti luvannee korjata virheitä jonka jälkeen tuki jatkuu kuin nykyäänkin. Mielestäni tuki tulisi Suomessakin heti jäädyttää, odottaa selvitystä, odottaa korjaustoimenpiteet ja vasta sitten harkita tuen jatkamista.

Aiemmin aiheesta:

Palestiinalaisten uudet oppikirjat jopa aiempaa vihamielisempiä
Suomen tuki palestiinalaisten vihakoulutukselle selvitettävänä [Op-Ed]
Palestiinalaisille vihakoulutusta rauhankasvatuksen sijaan
Historianäkemyksen vankina
Hamasin kesäleirin ”rauhankasvatusta”
Lasten vihakoulutus jatkuu Gazassa
YK:n tukema lapsisotilaiden [viha]koulutus Gazassa uhkaa supistua
Erilaiset nukkeleikit
Hamasin terrorileirit nuorisolle
Länsivallat rahoittavat edelleen palestiinalaisterrorismi
Miksi Suomi rahoittaa Israelin vastaista politiikkaa
Suomikin maksaa tapporahaa palestiinalaisille

2 comments on “Palestiinalaishallinnon oppikirjat EU:n tarkasteluun

 1. Ari Rusila
  15/08/2018

  Reblogged this on Ari Rusilan Konfliktit.

  Tykkää

 2. hard rock hallelujah
  16/08/2018

  Alkaisiko tällä rintamalla lopulta tapahtua jotakin. Hyvä, jos niin on. Mutta pysyviin tuloksiin tuskin päästään ilman, että Trump valitaan vielä toiselle kaudelle. EU ja palestiinalaiset pelaavat aikaa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 15/08/2018 by in Ajankohtaista, Talous ja yhteiskunta and tagged .

Follow me on Twitter

Kirjoita sähköpostiosoitteesi seurataksesi tätä sivustoa ja saadaksesi sähköposti-ilmoituksen sen tapahtumista.

Liity 385 muun seuraajan joukkoon

SEO-Tools von Seitwert | Analyse- & Monitoring Tool

Arkisto

About Author

OmakuvaidfroundAriel Rusila is a blogger and former development project management expert from Finland with a special interest in the Balkan region. His other interests include geopolitics, conflicts and The Great Middle East.

Ariel webpage [ ISSN 2342-8449 ] gives in Finnish language background information about Israeli politics, defence and society excluding religious themes.

Author's main blog is Conflicts By Ari Rusila [aka ex-BalkanBlog] - ISSN 2342-6675 - covers issues of conflicts and regionally the Balkans (esp. Serbia), the Black Sea region and MENA (the greater Middle East and North Africa and esp. Israel) regions as well EurAsia.

Member of

* Anna Lindh Foundation NW
* G.N.S. Press Association & European News Agency
* International Press Card
* EzineArticles Expert Author
* Authors.com
* Peace & Collaborative Development NW
* Take-A-Pen
* Suomi-Israel ry/Jyväskylä
International Solidarity Work (member of board)
* Left Alliance/FIN
* European Left/Agriculture WG

ISSN 2342-8449 / © / CC

Donations via PayPal

Flag Counter

%d bloggaajaa tykkää tästä: