Ariel – Israelista suomeksi

Israelin politiikka, puolustus ja yhteiskunta – faktoja, taustoja ja analyyseja suomeksi. ISSN 2342-8449

C4i uudelleensijoittumassa Negeviin, visiona globaali kyberkeskus

IDF on merkittävissä määrin muuttamassa tukikohtiaan uusiin paikkoihin. Mm IDF:n henkilöstöhallinto – nyt Ramat-Ganissa – IDF:n Tel-HaShomerin tukikohta ja Qastinassa sijaitseva maavoimien komentokeskus ovat siirtymässä mittavaan Ramlan lähellä olevaan tukikohtaan. Hankkeen koodinimi on ”Ofek Rahav” (= Laaja horisontti). Nämäkin puolustusministeriön (IMOD) hoitamat siirrot kalpenevat massiivisen C4i teknologisten yksiköiden ja tiedusteludirektoraatin siirtojen rinnalla Negevin autiomaahan.

Uusi C4i kampus Be’er-Shevassa on jo rakenteilla jättimäisten tarjouskilpailujen vauhdittamana. Tukikohdan päärakennus on jo valmis ja sieltä johdetaan ja valvotaan meneillään olevia rakennushankkeita.

Toisaalta tiedusteludirektoraatin yksiköiden siirto Gelilotista Negeviin etenee hyvin hitaasti mm pääesikunnan varapäällikön, Aviv Kochavin, vastustaessa hanketta. Syynä vastustukseen ovat tiedustelutukikohdan sijainti Shoket -risteyksessä 14 km Be’er-Shevasta jonne julkiset liikenneyhteydet ovat hyvin heikot. Eristäytynyt huonoyhteyksinen alue ei oletettavasti kiinnosta korkeasti koulutettuja henkilöitä ja nämä saattavat hakeutua mieluummin siviiliyritysten palvelukseen.

Kochavin ajatusten vastaisesti pääministeri Benjamin Netanjahu on kuitenkin päättänyt suosia uuden tiedustelukampuksen sijoittamista Shoket -risteykseen koska hän katsoo tiedusteluyksikön uudelleensijoittamiseen olevan kulmakivenä visiolle luoda Negevistä globaali kyberkeskus. Tilanne on nyt kuitenkin tiedusteluyksiköiden osalta lukkiutunut ja näillä näkymin tämä siirto toteutuu aikaisintaan vuonna 2024.

Lähde: Israel Defense

Liite: C4i

C4i direktoraatti on IDF:n teknologinen eliittiyksikkö ja sen tehtävänä on välittää kenttäkomentajille näiden tarvitsema teknologia taistelutilanteiden mahdollisimman menestykselliseksi hoitamiseksi. C4i yksikön avainalueita ovat IDF:n teknologisen integraatiojärjestelmän alullepano, kehittäminen, tutkiminen ja vahvistaminen. Yksikkö on vastuussa kaikista yhteyksistä, tietokoneista ja viestinnästä taistelukentällä toimiville IDF:n joukoille. C4i on vastuussa myös kaikesta IDF:n kyberpuolustuksesta ja pitää säännöllisesti myös hackathoneja haastaakseen itseään ja kehittyäkseen. Kyberpuolustus onkin yksikön voimakkaimmin kasvavia osa-alueita.

C4i. Photo credit: IDF

 

C4i. Photo credit: IDF

 

C4i. Photo credit: IDF


Kirjoitus ensinnä ilmestynyt Ariel  -verkkojulkaisussa

2 comments on “C4i uudelleensijoittumassa Negeviin, visiona globaali kyberkeskus

  1. Ari Rusila
    07/07/2019

    Reblogged this on Ari Rusilan Konfliktit.

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Israel kyberpuolustuksen suurvalta | Ariel - Israelista suomeksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 07/07/2019 by in Ajankohtaista, Puolustus and tagged .

Follow me on Twitter

Kirjoita sähköpostiosoitteesi seurataksesi tätä sivustoa ja saadaksesi sähköposti-ilmoituksen sen tapahtumista.

Liity 384 muun seuraajan joukkoon

SEO-Tools von Seitwert | Analyse- & Monitoring Tool

Arkisto

About Author

OmakuvaidfroundAriel Rusila is a blogger and former development project management expert from Finland with a special interest in the Balkan region. His other interests include geopolitics, conflicts and The Great Middle East.

Ariel webpage [ ISSN 2342-8449 ] gives in Finnish language background information about Israeli politics, defence and society excluding religious themes.

Author's main blog is Conflicts By Ari Rusila [aka ex-BalkanBlog] - ISSN 2342-6675 - covers issues of conflicts and regionally the Balkans (esp. Serbia), the Black Sea region and MENA (the greater Middle East and North Africa and esp. Israel) regions as well EurAsia.

Member of

* Anna Lindh Foundation NW
* G.N.S. Press Association & European News Agency
* International Press Card
* EzineArticles Expert Author
* Authors.com
* Peace & Collaborative Development NW
* Take-A-Pen
* Suomi-Israel ry/Jyväskylä
International Solidarity Work (member of board)
* Left Alliance/FIN
* European Left/Agriculture WG

ISSN 2342-8449 / © / CC

Donations via PayPal

Flag Counter

%d bloggaajaa tykkää tästä: