Ariel – Israelista suomeksi

Israelin politiikka, puolustus ja yhteiskunta – faktoja, taustoja ja analyyseja suomeksi. ISSN 2342-8449

Al Jazeera palestiinalais-israelilaisen videobloggarin kimpussa

Arrabassa, pohjois-Israelissa, vuonna 1992 syntynyt Nuseir Yassin (aka Nas) lienee suosituimpia kasvoja Facebookissa. Arabiperheeseen syntynyt muslimiksi kasvatettu ja Harwardissa opiskellut Yassin päätti v. 2016 videodokumentoida matkojaan maailmalla tavoitteenaan tehdä yhden minuutin video päivässä tuhannen päivän ajan ja julkaista se perustamallaan Facebook -sivulla Nas Daily . Tuhannen päivän kuluttua Nas Daily saavutti tavoitteensa ja oli kerännyt 11.8 miljoonaa seuraajaa. 

Nuseir Yassinin ja Nas Daily’n suosio ei miellyttänyt qatarilaistaustaista Al Jazeera uutiskanavaa johtuen ilmeisesti siitä että Yassin on arabi joka avoimesti puhuu rauhanomaisesta rinnakkaiselosta israelin juutalaisten ja palestiinalaisten kesken (Yassin kuvaa itseään palestiinalais-israelilaiseksi). Al Jazeera aloitti useiden liitännäiskanaviensa kautta mustamaalauskampanjan Yassinia vastaan syyttäen tämän käyttävän sanoja avoimmuus, rinnakkaiselo, rauha vain antaakseen Israelista myönteisen kuvan; edelleen Al Jazeera väittää Nas Dailyn käyttävän kaikkia Israelin hallituksen sille antamia välineitä ja että Yassin on osa Israelin virallista propagandaohjelmaa.

Nas julkaisi 21.10.2020 vastineen syyttäen Al Jazeeraa valeuutisen levittämisestä ja valtion (Qatarin) rahojen käytöstä yksittäisen henkilön ja yrityksen mustamaalaamiseen. Al Jazeeran videot saavuttavat keskimäärin 30 000 katsojaa mutta mustamaalauskampanjassa kanavan liitännäiskanavat on valjastettu levitykseen ja tehokkaan markkinoinnin avulla katsojia on nyt saatu noin kaksi miljoonaa.

Videossaan Nas myös tuo esiin Al Jazeeran kaksinaamaisuuden koska kanava julkaisee toisilleen vastakkaisia uutisia englanninkielisessä palvelussaan verrattuna arabiankieliseen palveluunsa. Esimerkiksi englanniksi Al Jazeera toteaa ”Muistakaamme Holokaustia ja älkäämme koskaan toistako sitä” kun taas arabimaailmalle todetaan ”Tapahtuiko Holokaust todellisuudessa?”

Tänään Nas Daily’lla on 32 jäsentä, se laskee saavuttaneensa videoillaan 3.2 % maailman väestöstä, sen videoita on ladattu 6 miljardia kertaa ja sillä on 32 miljoonaa seuraajaa. Yhtiö tekee videoita kaupallisiin tarpeisiin ja myös myy videolan koulutuspalveluja mm on-line kursseina. Nuseir Yassin itse asuu nykyisin Singaporessa.

https://www.facebook.com/watch/?v=3535110433193633


Kirjoitus ensinnä ilmestyi  Ariel-Israelista suomeksi  -verkkojulkaisussa.

One comment on “Al Jazeera palestiinalais-israelilaisen videobloggarin kimpussa

  1. Ari Rusila
    22/10/2020

    Reblogged this on Ari Rusilan Konfliktit.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 22/10/2020 by in Ajankohtaista, Talous ja yhteiskunta and tagged .

Follow me on Twitter

Kirjoita sähköpostiosoitteesi seurataksesi tätä sivustoa ja saadaksesi sähköposti-ilmoituksen sen tapahtumista.

Liity 384 muun seuraajan joukkoon

SEO-Tools von Seitwert | Analyse- & Monitoring Tool

Arkisto

About Author

OmakuvaidfroundAriel Rusila is a blogger and former development project management expert from Finland with a special interest in the Balkan region. His other interests include geopolitics, conflicts and The Great Middle East.

Ariel webpage [ ISSN 2342-8449 ] gives in Finnish language background information about Israeli politics, defence and society excluding religious themes.

Author's main blog is Conflicts By Ari Rusila [aka ex-BalkanBlog] - ISSN 2342-6675 - covers issues of conflicts and regionally the Balkans (esp. Serbia), the Black Sea region and MENA (the greater Middle East and North Africa and esp. Israel) regions as well EurAsia.

Member of

* Anna Lindh Foundation NW
* G.N.S. Press Association & European News Agency
* International Press Card
* EzineArticles Expert Author
* Authors.com
* Peace & Collaborative Development NW
* Take-A-Pen
* Suomi-Israel ry/Jyväskylä
International Solidarity Work (member of board)
* Left Alliance/FIN
* European Left/Agriculture WG

ISSN 2342-8449 / © / CC

Donations via PayPal

Flag Counter

%d bloggaajaa tykkää tästä: