Ariel – Israelista suomeksi

Israelin politiikka, puolustus ja yhteiskunta – faktoja, taustoja ja analyyseja suomeksi. ISSN 2342-8449

Netanjahu ja MBS salaisessa tapaamisessa

Israelin tiedotusvälineiden mukaan pääministeri Benjamin Netanjahu lensi sunnuntaina [22.11.2020] eilen Saudi-Arabiaan ja tapasi Neomissa kruununprinssi Mohammed bin Salmanin (MBS) ja Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon. Saudi Arabian ulkoministeriö on kiistänyt tapaamisen.

Raportit tapaamisesta ilmestyivät sen jälkeen, kun Avi Scharf Haaretzissa julkaisi ilma-aluksen seurantatiedot yksityisestä suihkukoneesta, joka teki harvinaisen matkan Tel Avivin ja luoteis Saudi-Arabiassa sijaitsevan Neomin välillä. Yksityiskone kuuluu israelilaisliikemies Udi Angelille ja se on sama yksityiskone, jota Netanyahu on käyttänyt useita kertoja vierailuillaan Venäjällä.  Liikennetietojen mukaan kone lähti Tel Avivista klo 8 illalla Neomiin palaten sieltä viisi tuntia myöhemmin oltuaan maassa noin kaksi tuntia. Koneessa oli Netanjahun mukana Mossadin päällikkö Yossi Cohen.

Visio: Rakenteilla oleva $500 miljardin mega-city Neom, Saudi-Arabiassa

USAn ulkoministeri Pompeo ja MBS kokoontuivat Neomissa sunnuntaina käsitellen pyrkimyksiä torjua Iranin pahanlaatuista vaikutusta Persianlahdella, Visio 2030 -suunnitelman taloudellisia tavoitteita ja ihmisoikeusuudistusta.

Israelin ja Saudi-Arabian väliset salaiset tai peitellyt suhteet ovat kehittyneet viime vuosina. Saudi-Arabia on tukenut Israelin normalisointisopimuksia Arabiemiirikuntien ja Bahrainin kanssa ja se on nyt sallinut israelilaisten lentokoneiden käyttää ilmatilaansa kaupallisiin matkoihin. Arvioiden mukaan nuori kruununprinssi (MBS) halunnee kehittää siteitä edelleen, kun taas hänen isänsä, kuningas Salman, on edelleen varovaisempi.

Lähteet: BICOM , BBC


Kirjoitus ensinnä ilmestyi  Ariel-Israelista suomeksi  -verkkojulkaisussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 24/11/2020 by in Ajankohtaista, Politiikka and tagged .

Follow me on Twitter

Kirjoita sähköpostiosoitteesi seurataksesi tätä sivustoa ja saadaksesi sähköposti-ilmoituksen sen tapahtumista.

Liity 387 tilaajien joukkoon

SEO-Tools von Seitwert | Analyse- & Monitoring Tool

Arkisto

About Author

OmakuvaidfroundAriel Rusila is a blogger and former development project management expert from Finland with a special interest in the Balkan region. His other interests include geopolitics, conflicts and The Great Middle East.

Ariel webpage [ ISSN 2342-8449 ] gives in Finnish language background information about Israeli politics, defence and society excluding religious themes.

Author's main blog is Conflicts By Ari Rusila [aka ex-BalkanBlog] - ISSN 2342-6675 - covers issues of conflicts and regionally the Balkans (esp. Serbia), the Black Sea region and MENA (the greater Middle East and North Africa and esp. Israel) regions as well EurAsia.

Member of

* Anna Lindh Foundation NW
* G.N.S. Press Association & European News Agency
* International Press Card
* EzineArticles Expert Author
* Authors.com
* Peace & Collaborative Development NW
* Take-A-Pen
* Suomi-Israel ry/Jyväskylä
International Solidarity Work (member of board)
* Left Alliance/FIN
* European Left/Agriculture WG

ISSN 2342-8449 / © / CC

Donations via PayPal

Flag Counter

%d bloggaajaa tykkää tästä: