Ariel – Israelista suomeksi

Israelin politiikka, puolustus ja yhteiskunta – faktoja, taustoja ja analyyseja suomeksi. ISSN 2342-8449

Bhutan on uusin Israelin kumppani

Bhutan on solminut täydet diplomaattisuhteet Israelin kanssa 12. joulukuuta.2020. Israelin Intian suurlähettiläs Ron Malka ja hänen bhutanilainen kollegansa Vetsop Namgyel allekirjoittivat tällöin lopullisen suhteet normalisoivan sopimuksen. Maiden ulkoministeriöt ovat pitäneet salaisia neuvotteluja kuluneen vuoden aikana sisältäen myös Jerusalemin ja Thimphun väliset valtuuskunnat. Aiemmin v. 2020 solmituista ns. Abraham Accord -sopimuksista, jossa neljä arabimaata – Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Bahrain, Sudan ja Marokko – normalisoivat suhteet Israeliin Yhdysvaltojen välityksellä, poiketen nyt suhteet maiden välillä luotiin täysin ilman Yhdysvaltain välitystä.

Bhutanilla on muodolliset diplomaattisuhteet vain 53 muun maan kanssa – luettelo, joka ei sisällä Yhdysvaltoja, Yhdistynyttä kuningaskuntaa, Ranskaa tai Venäjää – ja vain seitsemässä niistä on suurlähetystöjä. Maalla ei ole myöskään siteitä Kiinaan, sillä se on sulkenut rajansa pohjoisessa olevaan maahan sen jälkeen, kun Kiina hyökkäsi Tiibetiin vuonna 1959. Pyrkimys luoda kahden maan väliset suhteet eivät liittyneet Abraham-sopimukseen Itse asiassa Bhutanilla ei ole edes virallisia diplomaattisuhteita Yhdysvaltoihin.

Israel, Bhutan on road to greater cooperationBhutan on buddhalainen valtakunta Himalajalla, joka rajautuu Intian ja Tiibetin autonomisen alueen Kiinaan. Se on ponnistellut pitääkseen itsensä eristettynä muusta maailmasta ulkopuolisten vaikutusten välttämiseksi ja kulttuurinsa ja luonnonvarojensa säilyttämiseksi. Maa rajoittaa matkailua etenkin Etelä-Aasian ulkopuolelta.

Bhutan näkee Israelin tekniikan ja innovaatioiden johtavana maana, joka voi auttaa heitä etenemään, käyttämään edistyneempää tekniikkaa ja kouluttamaan nuoriaan. Sadat Bhutanin kansalaiset ovat osallistuneet maatalouden koulutusohjelmiin Israelin kehitysviraston MASHAV: n kautta. Matkailun osalta maa, joka rajoittaa saapuvien ulkopuolisten määrää, on nyt sopimuksen myötä todennäköisesti avoimempi israelilaisille.

Lähde: Jerusalem Post

Pins Bhutan-Israel | Friendship Pins Bhutan-XXX | Flags B | Crossed Flag Pins Shop


Kirjoitus ensinnä ilmestyi  Ariel-Israelista suomeksi  -verkkojulkaisussa.

One comment on “Bhutan on uusin Israelin kumppani

  1. Ari Rusila
    21/12/2020

    Reblogged this on Ariel Rusilan Konfliktit.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 21/12/2020 by in Ajankohtaista, Politiikka and tagged .

Follow me on Twitter

Kirjoita sähköpostiosoitteesi seurataksesi tätä sivustoa ja saadaksesi sähköposti-ilmoituksen sen tapahtumista.

Liity 386 muun seuraajan joukkoon

SEO-Tools von Seitwert | Analyse- & Monitoring Tool

Arkisto

About Author

OmakuvaidfroundAriel Rusila is a blogger and former development project management expert from Finland with a special interest in the Balkan region. His other interests include geopolitics, conflicts and The Great Middle East.

Ariel webpage [ ISSN 2342-8449 ] gives in Finnish language background information about Israeli politics, defence and society excluding religious themes.

Author's main blog is Conflicts By Ari Rusila [aka ex-BalkanBlog] - ISSN 2342-6675 - covers issues of conflicts and regionally the Balkans (esp. Serbia), the Black Sea region and MENA (the greater Middle East and North Africa and esp. Israel) regions as well EurAsia.

Member of

* Anna Lindh Foundation NW
* G.N.S. Press Association & European News Agency
* International Press Card
* EzineArticles Expert Author
* Authors.com
* Peace & Collaborative Development NW
* Take-A-Pen
* Suomi-Israel ry/Jyväskylä
International Solidarity Work (member of board)
* Left Alliance/FIN
* European Left/Agriculture WG

ISSN 2342-8449 / © / CC

Donations via PayPal

Flag Counter

%d bloggaajaa tykkää tästä: