Ariel – Israelista suomeksi

Israelin politiikka, puolustus ja yhteiskunta – faktoja, taustoja ja analyyseja suomeksi. ISSN 2342-8449

Kansalaistoiminnasta ihmisoikeuksien puolesta [Op-Ed kommentti]

Uutista koskien kansanedustaja Kontulan pidätystä Israelissa ja puheenjohtaja Anderssonin asiaa koskevaa lausuntoa, että rauhanomainen kansalaistoiminta on puolueen arvojen mukaista kommentoin Kansan Uutisissa seuraavasti:

Rauhanomainen kansalaistoiminta ihmisoikeuksien puolesta on ok ja sitä itsekin teen Israelin eteen. Koko maahan ylipäätään perustettiin kansainvälisen yhteisön tuella maailmanhistorian ehkä suurimman ihmisoikeusloukkauksen eli holokaustin jälkeen turvasatamaksi juutalaisille. Tämä tietysti ehkä loukkasi joitakin alueen arabiasukkaiden omistus- ym oikeuksia. Kun ympäröivät arabimaat heti itsenäisyysjulistusta seuraten hyökkäsivät juuri perustettuun Israeliin oli vuosien saatossa sotimisen seurauksena yli puoli miljoonaa alueen arabiasukasta jättänyt asuinsijansa israelilaisille ja puolestaan yli puoli miljoonaa juutalaista paennut vainoja suur-Lähi-idästä (ml pohjois-Afrikka) Israeliin ja muihin maihin.

Tyypillinen aggressio rajan toiselta puolelta

Vihollisuudet ovat jatkuneet eri asteisina siitä saakka ja mm Gazassa valtaa pitäneet ryhmittymät ovat aina viimevuosiin halunneet ajaa juutalaiset/israelilaiset pois nyky-Israelista, harjoittavat samaan aikaan myös sotilaallista vihakoulutusta israelilaisia vastaan ja samalla rajoittaneet merkittävästi tavallisten gazalaisten ihmis- ja poliittisia oikeuksia. Lisäksi on tietty Iran joka on uhitellut pyyhkäisevänsä koko maan pois kartalta ja tälle uhalle vakavuutta on luotu mm Iranin ydinohjelmalla.

Israelin aseita on jouduttu kehittämään ja testaamaan mitä erilaisimpia uhkia vastaan jotta kansakunta voisi elää heille suodulla mitättömän pienellä kaistaleellaan. Siksipä mikäli Suomeenkin aseiden suhteen jotakin laatua tarvitaan niin sieltä sitä on saatavilla kuin myös muunkin yhteiskunnan tarpeisiin.

Tyypillinen viikko saarretun Gazan todellisuudesta Israelin puolelta nähtynä


Kirjoitus ensinnä ilmestynyt  Ariel  -verkkojulkaisussa

1 comments on “Kansalaistoiminnasta ihmisoikeuksien puolesta [Op-Ed kommentti]

  1. Ari Rusila
    15/01/2020

    Reblogged this on Ari Rusilan Konfliktit.

    Tykkää

Jätä kommentti

Information

This entry was posted on 15/01/2020 by in Ajankohtaista, Politiikka and tagged , .

Follow me on Twitter

Kirjoita sähköpostiosoitteesi seurataksesi tätä sivustoa ja saadaksesi sähköposti-ilmoituksen sen tapahtumista.

Liity 397 tilaajien joukkoon

I'm @ArielRusila@mastodon.social on #Mastodon! Come follow me at https://mastodon.social/@ArielRusila

Arkisto

About Author

OmakuvaidfroundAriel Rusila is a blogger and former development project management expert from Finland with a special interest in the Middle East region. His other interests include geopolitics, conflicts and the Balkans.

Ariel webpage [ ISSN 2342-8449 ] gives in Finnish language background information about Israeli politics, defence and society excluding religious themes.

Author's main blog is Conflicts By Ariel Rusila [aka ex-BalkanBlog] - ISSN 2342-6675 - covers issues of conflicts and regionally the Balkans (esp. Serbia), the Black Sea region and MENA (the greater Middle East and North Africa and esp. Israel) regions as well EurAsia.

Member of

* Anna Lindh Foundation NW
* G.N.S. Press Association & European News Agency
* International Press Card
* EzineArticles Expert Author
* Authors.com
* Peace & Collaborative Development NW
* Take-A-Pen
* Suomi-Israel ry/Jyväskylä
International Solidarity Work (member of board)
* Left Alliance/FIN
* European Left/Agriculture WG

ISSN 2342-8449 / © / CC

Donations via PayPal

Am Yisrael Chai