Ariel – Israelista suomeksi

Israelin politiikka, puolustus ja yhteiskunta – faktoja, taustoja ja analyyseja suomeksi. ISSN 2342-8449

Terrorismin edistystä EU:n tuella islamistisessa yliopistossa

Gazan islamilainen yliopisto (The Islamic University of Gaza/IUG) on radikaali islamistinen korkeakoulu, joka on ollut Hamasin tukikohta perustamisestaan lähtien. Hamasin sotilaallisen ja poliittisen siiven johtajasukupolvet kasvoivat yliopistosta, ja Hamas pitää poliittista, ideologista ja sotilaallista toimintaa seiniensä sisällä. IUG on nauttinut EU: n tuesta monien vuosien ajan, mikä ilmenee yliopiston integroinnista EU: n rahoittamiin hankkeisiin sekä opiskelijoiden ja opettajien vaihtoon, vaikka EU pitää Hamasia terroristijärjestönä.

EU: n tuki IUG: lle on osa sen tukea Palestiinalaishallinnolle (PA). EU: lla on edustaja Ramallahissa, jonka kautta tuki siirretään IUG: lle. Tämä huolimatta siitä, ettei PA:lla todellisuudessa ole vaikutusta yliopiston sisällä tapahtuviin tapahtumiin. Izz al-Din Qassam -prikaatit, Hamasin sotilaallis-terroristinen siipi, ovat käyttäneet laajasti IUG:n tiloja. Hamas hyödynsi laboratorioitaan, opiskelijoitaan ja luennoitsijoitaan aseiden, mukaan lukien pitkän kantaman rakettien, kehittämiseen ja valmistamiseen. Hamas lähetti rakettikehitykseen osallistuneita opiskelijoitaan mm Iraniin, Syyriaan ja Libanoniin jatkokoulutusta varten. IUG-tiloja käytettiin aseiden varastointiin, ja ne palvelivat sotilaallisen siiven työntekijöiden salaisina kohtaamispaikkoina. Monet IUG-opiskelijat värvättiin Izz al-Din Qassam -prikaatien joukkoon ja osallistuivat sotilaallis-terroristitoimintaan, mukaan lukien itsemurhapommitukset.


IUG on osallistunut projekteihin yli 130 eurooppalaisen yliopiston ja tutkimuskeskuksen kanssa 21 EU maassa. EU: n tuki islamilaiselle yliopistolle on tapahtunut yli 40 ohjelman kautta joista keskeisimpiä Tempus, Erasmus Mundus, Erasmus +, Al Mqadisi (Ranska), Appear (Itävalta) ja Horizon 2020. EU: n toimintasuunnitelma vuonna 2017 sisälsi Palestiinan rahoituksen, joka maksettiin EU: n yleisen talousarvion kautta ja siinä mainittiin myös IUG: n rahoitus (osana yrityshautomoiden ohjelma -hanketta). Rahat siirrettiin PA: n kansantalousministeriön kautta, vaikka EU oli tietoinen siitä, että kansantalousministeriön kyky vaikuttaa Gazan alueen tilanteeseen oli rajoitettu tosiasiallisen [Hamasin] valvonnan takia. EU ei ole ainoa tämän terrorismia edistävän yliopiston tukija vaan myös mm YK: n kehitysohjelma (UNDP), WHO, UNRWA ja UNICEF ovat sen tukijoiden joukossa.

Gazan islamilainen yliopisto

Lähde: The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center

One comment on “Terrorismin edistystä EU:n tuella islamistisessa yliopistossa

  1. Ari Rusila
    14/09/2020

    Reblogged this on Ari Rusilan Konfliktit.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 14/09/2020 by in Ajankohtaista and tagged , .

Follow me on Twitter

Kirjoita sähköpostiosoitteesi seurataksesi tätä sivustoa ja saadaksesi sähköposti-ilmoituksen sen tapahtumista.

Liity 353 muun seuraajan joukkoon

SEO-Tools von Seitwert | Analyse- & Monitoring Tool

Arkisto

About Author

OmakuvaidfroundAri Rusila is a blogger and former development project management expert from Finland with a special interest in the Balkan region. His other interests include geopolitics, conflicts and The Great Middle East.

Ariel webpage [ ISSN 2342-8449 ] gives in Finnish language background information about Israeli politics, defence and society excluding religious themes.

Author's main blog is Conflicts By Ari Rusila [aka ex-BalkanBlog] - ISSN 2342-6675 - covers issues of conflicts and regionally the Balkans (esp. Serbia), the Black Sea region and MENA (the greater Middle East and North Africa and esp. Israel) regions as well EurAsia.

Member of

* Anna Lindh Foundation NW
* G.N.S. Press Association & European News Agency
* International Press Card
* EzineArticles Expert Author
* Authors.com
* Peace & Collaborative Development NW
* Take-A-Pen
* Suomi-Israel ry/Jyväskylä
International Solidarity Work (member of board)
* Left Alliance/FIN
* European Left/Agriculture WG

ISSN 2342-8449 / © / CC

Donations via PayPal

%d bloggaajaa tykkää tästä: